Viden, udvikling og samvær
8900 RandersVælg område
Vis underviser

Underviser

Jesper Theilgaard
Ledige pladser

Mellem orkaner & klimaændringer, Jesper Theilgaard

Ved spørgsmål ring til 86 43 00 00

MELLEM ORKANER OG KLIMAÆNDRINGER
og de 17 verdensmål
Foredrag v/Jesper Theilgaard
I disse tider hvor der er stor opmærksomhed på klimaforandringer, tilbyder Jesper Theilgaard et højaktuelt og dybt interessant foredrag om klimaet og de konsekvenser, klimaændringer medfører. Klimaændringerne er ifølge FN’s klimapanel på vej. Disse ændringer kan ikke blot iagttages på indlandsisen men også i den politiske debat.

Jesper har fulgt udviklingen nøje, og giver os et indblik i, hvad der egentlig kan ske, når temperaturen stiger. Bliver Danmark oversvømmet? Får vi nogensinde en hvid jul igen? Kan vi forvente flere storme, som den vi så i 1999? Hvad sker der udenfor Danmark, når temperaturen stiger? Kan vi forvente flere naturkatastrofer som følge af klimaændringerne? Og hvad sker der på den politiske front? Samtidig løftes sløret for, hvordan klimaet generelt har udviklet sig, og hvad vi ved om klimaændringer over de sidste tusinder af år.

I 2015 vedtog FN’s generalforsamling under Mogens Lykketofts ledelse de nu berømte 17 verdensmål. Bliver de ført ud i livet, vil de ændre verden, men er de overhovedet realistiske?
Om Jesper Theilgaard
Meteorolog, forfatter, klimaekspert. Foredrag om vejret og klima. Jesper Theilgaard er uddannet som flyvemeteorolog i 1978, og har siden 2002 været fuldtidsansat på Danmarks Radio. Udover at være en populær tv-meteorolog og anerkendt forfatter er han også en kyndig foredragsholder. I løbet af sin tid som foredragsholder har Jesper sammensat en række foredrag, der spænder bredt, men som alle har den samme røde tråd i form af vejret.

Jesper har skrevet ikke færre end 25 bøger om vejret, vejrfænomener og klimaet, som henvender sig til både børn og voksne. I 2007 modtog han Gyldendals faglitterære pris med den begrundelse, at forfatterskabet omfattede en unik kombination af faglighed med kulturstof, som sjældent er set i den type faglitteratur. Herudover har Jesper også modtaget CARE Prisen i 2018 "for hans ihærdige indsats for at sætte klimaet og klimaforandringer på dagsordenen - ikke kun hos politikere, men i lige så høj grad også hos danskerne."

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 11-03-2020, kl. 19:00

Ugedag
Holdnr13725
Adresse VIA University College
Jens Otto Krags Plads 3
8900 Randers C
Lokale
Holdtimer6
Antal mødegange1
AfdelingAOF Randers

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.